Dades personals

Menorca, Ferreries
Visc a Ferreries...

dilluns, 7 de desembre del 2015

El valor de ser bo!

Parlam de ser bo en el sentit de ser bondadós, tots coneixem alguna persona bondadosa, entre tots seríem capaços d’extreure les característiques que defineixen les persones que “fan el bé”... tota persona té alguns d’aquests trets característics de les bones persones, sempre hem sentit a dir allò de "tots tenim coses bones". En el nostre món, en aquests temps, en la nostra complexa societat occidental no hi ha lloc ni la tendència a destacar aquest tipus de persones, més bé el contrari... precisament les persones bones destaquen per la seva poca aparició o presència pública, fan feina o fan coses a l’ombra, en silenci o de forma dissimulada i sense que es noti la seva presència, vull dir que passen desapercebudes per a molts de nosaltres però que hi són... hauríem de ser capaços de ser observadors del nostre entorn social i destacar i valorar així com cal aquestes persones.
Però ser persona bondadosa no significa ser una persona beneita, una persona bondadosa és una persona intel-ligent també que sap dels seus límits, que sap on fins pot arribar en la seva donació per a altres, que sap què ha de fer perquè els altres no li prenguin el pèl, que sap apartar-se d’allà on serà la riallota per a altres, que no respon a les provocacions o befes que fan altres per ser precisament persona bondadosa. En el procés maduratiu de la persona hi entra també aquest anar-se fent persona bondadosa, neixem a la vida amb trets de bondat i que els hem d’anar desenvolupant a poc a poc, una persona progressa adequadament i madurativa en bondat si és capaç de reconèixer les vegades que s’ha equivocat durant la seva passada vida, reconèixer els seus errors és un primer pas per seguir avançant com a persona bondadosa... reconèixer, perdonar, perdonar-se, tornar a començar, tenir sempre l’oportunitat de rectificar el rumb, aixecar-se quan caus i tornar a partir, tenir paciència, estar convençut de que els fruits arribaran encara que sigui a molt llarg plaç (sorprèn trobar-te gent que valora coses de tu del passat quan ja has abandonat aquell camí... la impaciència per voler obtenir els resultats immediatament, per “tenir reconeixement” dels altres a vegades ens fa abandonar el treball que amb tantes ganes i amb tanta il-lusió havíem començat)
Les persones bondadoses difícilmennt els costa dir NO quan algú els demana ajuda, les veus disponibles en tot, per tot, en qualsevol moment i per a qualsevol persona... quan tothom ja ha abandonat elles encara hi són!
Les persones bondadoses difícilment es deixen endur pel rencor de fets del passat... encara que costi!
Les persones bondadoses mai es creuran millors que ningú, sempre pensaran que hi ha persones que fàcilment les poden passar al seu davant, donaran tot el que tenen i el que són, difícilment entraran en competència amb els altres amb el que són i tenen... i per algú altre!
Les persones bondadoses són simples i no es compliquen la vida, ni la seva ni la dels altres...
La bondat per si sola no fa la persona completa, la bondat és un estat que fa que la convivència entre les persones sigui més que òptima, aquesta bondat ha d’anar acompanyada de pau, tranquil-litat, serenor... hi ha persones bones que, sense dir res, ja transpuen aquesta pau i aquesta serenor, el seu silenci ens diuen i ens fan sentir moltes coses... com quan mires el món des de dalt, i mires i contemples la mar, la terra, el cel, un bosc, la natura, la sortida del sol o de la lluna...
La bondat per si sola no basta per estimar de veritat una altra persona, es confon amb el respecte cap a l’altra persona... qui creu que estimar és fàcil o que simplement és un voler-se acompanyar per una altra persona per por a estar sol... s’equivoca... hi ha moltes maneres d’estimar i, per tant, de ser feliç.
La bondat per si sola no basta si no desitges profundament el bé de l’altre encara que aquell altre te l’hagi feta grossa... és haver-lo perdonat ja sense que l’altre t’ho hagi demanat encara, és esperar el penediment de l’altre i rebre-lo amb joia quan aquest un dia vengui....
La bondat per si sola no basta si no hi ha valentia per defensar i seguir treballant per les bondats de la gran BONDAT...
Una persona amiga aquests dies, davant la que ha qualificat com a “setmana horribilis” per coses que a qualsevol persona ens pot passar en el caminar del viure, ha explicat la seva voluntat de “... seguir sembrant el bé enmig de llops carronyaires que no em privaran de viure la meva vida amb total llibertat...” ... idò, açò: per a la nostra pròpia supervivència necessitam tenir persones de pau i que siguin bondadoses envers els altres, que no es deixin intimidar per aquests “llops carronyaires”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!!