Dades personals

Menorca, Ferreries
Visc a Ferreries...

dissabte, 3 de setembre del 2011

El senyor Juan José Gomila Félix

Aquest és un senyor que es dedica a escriure cartes al diari Menorca, ell diu que ja n'ha escrites més de 300, i normalment sempre escriu per atacar tot allò que faci olor de "català" a Menorca. Defensa que el menorquí no és català però la cosa curiosa és que no l'hem vist mai escriure en menorquí a les seves cartes al diari Menorca, sempre escriu en castellà. Bé, segurament que us dirà que ell no escriu cartes sinó que escriu articles d'opinió, el cert però és que en el seu començament es va dedicar a contestar a tothom qui li rebatia els seus falsos arguments. Al final la gent se va enfartar d'ell, ara ni tan sols ens dignem a llegir els seus incendiaris escrits i molt manco a contestar-los. De tant en tant qualque català mig perdut que ve de vacances a l'estiu i es topa per casualitat amb les seves proclames anticatalanistes s'atreveix a contestar-li, la qual cosa qualsevol es pot fer una idea de les bajanades que aquest senyor arriba a escriure. El diari Menorca no sé encara com pot permetre que aquest home pugui dir el que arriba a dir en la seva publicacio, no entenc per què en coses com aquestes no apliquen la seva peculiar censura. Si algú s'hi fixa un poc veurà que sempre empra el mateix vocabulari, "nazisme" i "imposició" del català són les seves preferides.
També és un destacat membre en defensa de la famosa 'h' de la ciutat i capital de Menorca, Maó. Aquest és un altre exemple del greu que els hi sap l'evidència, cada vegada més clara, de la catalanitat del nostre menorquí. Només hi ha una cosa amb la qual podria arribar estar d'acord ,en part, amb ell: la pèrdua de vocabulari propi de Menorca. Dic en part perquè els mestres d'escola ja ho sabem i les anam introduint sempre que podem, però també hi ha l'evolució i el pas del temps, avui és impensable utilitzar el vocabulari propi de les eines del camp, per exemple, ja que aquestes han quedat obsoletes o simplement ja no s'empren.
En fi, esperem que tot es vagi "normalitzant" a poc a poc, encara que aquests són uns temps difícils pel català a Menorca.

PD: aquest senyor de Mercadal, en Francisco Navarro Puigdemasa, avui dimarts, 9 d'agost de 2011, encara insisteix a respondre a aquest senyor... perd el temps i la paciència...
-diari Menorca

8 comentaris:

  1. Hola, Josep:
    el teu article d'avui resulta certament sorprenent per les incorreccions que conté. D'entrada, diré que el Sr. Gomila Fèlix no és sant de la meva devoció però en favor seu he de dir que no escriu cartes sino articles i que sí que n'ha escrits uns quants en menorquí. El que passa és que alguns només veieu el que voleu veure.
    Creus realment que la solució passa per no deixar-li escriure el que opina? No creus que es millor que se sàpiga que hi ha gent que opina com ell? O és que els diaris només han de publicar allò que estigui d'acord amb certa forma de pensar? Que trist sería el món!
    Per últim, i amb tots els respectes cap el col.lectiu dels mestres, dir-te que no tots introdueixen paraules menorquines a l'escola, més bé al contrari: la majoría dels que conec només accepten la variant "oficial" del nostre idioma. I, per cert, diu molt del nostre sistema educatiu el fet que un mestre d'escola no sigui capaç d'escriure un comentari de 400 paraules sense fer faltes.
    Atentament,
    Aina

    ResponElimina
  2. josep marí i pallicer8 d’agost del 2011, a les 12:21

    Senyoreta Aina:
    té tota la raó, escriu articles, és evident pel seu format, ja ho havia vist... amb el tema d'opinar... ja ho sabem, tots podem opinar, només faltaria... el que jo no sabria fer és tractar i dir que els catalans del principat són uns "nazis" perquè volen "imposar" la llengua catalana a Menorca, com tampoc sabria xerrar o escriure en termes bèlics com "reconquerir" o coses semblants.Em sorprèn una mica la desconeixença que té vostè de com funciona el diari Menorca en el tema de la censura... demani, demani...
    Finalment dir-li que estic bastant content d'esciure el català en què escric, segurament que hauré fet alguna falta, segurament que vostè deu ser tota una especialista en llengua catalana i podria trobar mil incorreccions en el meu escrit... per ser un mestre que no ha estudiat filologia ja m'està bé, i més si pensam que a escola faig música i poca cosa més... per cert, ara no sé si vostè pretenia criticar el sistema educatiu o provocar-me... ah, està segura de no haver cap falta en el seu escrit anterior? Salut.

    ResponElimina
  3. Hola Bep, primer de tot, benvingut al món dels blogàires.
    Estic totalment d'acord amb el que escrius. Afigiria que, el que escriu aquest home a la premsa -prefereixo no escriure el seu nom- incita a l'odi i a la violència. La seva postura és la de l'extrema dreta que prolifera a tota Europa, especialment a l'estat espanyol. A més li encanta canviar el sentit del significat dels conceptes. No li sap cap greu manipular la història a la seva manera. I el més vergonyós és que la premsa menorquina el publiqui. Els diaris menorquins contribueixen d'aquesta manera a promoure l'odi i la crispació. Tot plegat és una vergonya.
    Endavant amb el blog!

    ResponElimina
  4. Als senyos Josep Marí i Cama-Seca:
    Sigui dit, i entès, amb tots els respectes, segons es meu humil saber i entendre, tots dos escriviu en uns termes molt semblants a allò que atacau. Vull dir, què hem d'entendre que sa llibertat d'opinió i d'expressió només hi ha de ser per qui pensa igual? Hem d'entendre que qui no pensi igual: ni pa ni aigu; és un dir, clar, seria més correcte haver dit ni boli, ni paper, ni ordinador, ni diaris, ni internet, ni llengu?
    D'altra banda, el sr Mari argumenta en favor seu que "per ser un mestre que no ha estudiat filologia ja m'està bé" referit a sa correcció gramatical i estilística. Quina pena, un mestre, dóni música, o química, o competències bàsiques ara tan de moda, hauria de dominar sa primera de ses habilitats dets humans, que és es llenguatge, i vetlar per avançar cada vegada més per sa seva pulcritut i correcció. A més, si m'enrecord bé, trob que el sr. Marí, a més de mestre de música, ha estat per algun temps director de centre, no?
    Per cert, defensar els propis arguments i deixar que també ho facin ets altres és un bon exercici de convivència i de maduresa. Els adjectius que vostès dos empren... Déu ni do, que deim rallan en pla; és pura violència ligüística.
    Quina pena!
    Roser

    ResponElimina
  5. Senyoreta Roser:
    en primer lloc el que jo no faré és jutjar si els seus escrita són o no "pura violència lingüística", no sóc jutje de res ni de ningú per fer-ho, si vostè ho vol fer...
    En segon lloc vostè sap moltes coses de mi, he posat el meu nom i llinatges als meus escrits, he explicat que faig de mestre i vostè ha deduït altres coses com que jo he fet de director d'escola ¡i vés a saber quines altres deu saber de mi! és a dir que no m'he amagat darrera cap pseudònim o "nom fals anònim" per dir tot allò que penso...
    I en tercer lloc i últim, al meu entendre defensar el catalá estàndard ès la millor manera de defensar la varietat lingüística catalana del menorquí... si vostè ho vol entendre com un atac..
    Que el nostre menorquí visqui per molts anys, per segles i segles, per sempre.

    ResponElimina
  6. Bon dia,

    malgrat que mai abans havia visitat el teu blog (ni tant sols et conec en persona), t'escrivia aquestes línees per donar-te tot el meu recolzament personal en aquest sentit.

    No entenc com persones com ara el Sr. J.J. Gomila Félix (o la tal Roser, sense més cognoms lògicament ja que l'anonimat deixa més llibertat per no haver d'assumir les conseqüències del que hom diu) s'emparen en la democracia de dir el que volen per defensar els seus arguments: la llibertat d'hom d'expressar el que pensa no recalca precisament en insultar, en manipular i en dir barbaritats com la comparació de que els terriotris de parla catalana són com l'anexió d'Austria pel nazisme alemany. No hi havia cap altre comparació? Es gratuit el fet de denigrar així la memòria història? El diari Menorca no ha de permetre que afirmacions tant grolleres i repugnants es publiquin(que pensarien tots els austríecs que van morir en la IIGM): de la mateixa manera que respect els cometaris de tothom mentre estiguin dintre d'na línia de mínima educació, crec que ha de ser reprobable tota aquella gent que desde determinades corrents ideològiques diuen barbaritats exucsant-se amb la llibertat.

    Això si que fa pena Roser!

    Carles Moll

    ResponElimina
  7. Aaaai la sensibilitat catalana independentista..... Vam si la caurau q ja és hora! #CatalunyaésEspanya

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdoni senyor o senyora ANÒNIM però supòs que la paraula CAURAU deu voler dir CURAU... perdoni que li digui també que està en un país on cada dia et fiquen la mà a dins la butxaca descaradament i et fan sentir ciutadà de tercera categoria és més bé de bojos per no dir altres disbarats...

      Elimina

Gràcies!!