Dades personals

Menorca, Ferreries
Visc a Ferreries...

dissabte, 27 d’abril del 2019

Exposició itinerant “Josep Marí, la pintura construïda”

Ahir vespre es va inaugurar l’exposició itinerant dedicada al pintor Josep Marí Sintes, mon pare, i de la qual la família Marí Pallicer en vam quedar molt contents i satisfets… ell estaria encantat i, dins de la seva discreció, diria que tampoc es mereix tant… i és que ell era així de senzill!
Volem agrair molt, molt, molt la gent que va venir a veure el tret de sortida d’aquesta històrica inauguració d’aquesta exposició pictòrica d’en Marí (per a la nostra familia és histórica i que no oblidarem mai, mai): gràcies Consell Insular de Menorca (gràcies, Miquel Maria), gràcies ajuntament de Fereries (gràcies, Carre, Bep Cardona, operaris de l’ajuntament de Ferreries), gràcies amics, amigues, familiars, gràcies pintors i pintores de Ferreries, gràcies gent d’Art’s que heu ajudat a empènyer perquè aquesta iniciativa anés endavant (gràcies, sobretot a n’en Nito Pons Pallicer), gràcies també Maties Sansaloni per la teva mà d’ajuda i per explicar tan bé les teves experiències pictòriques amb en Marí, gràcies Ateneu de Maó per les vitrines, i sobretot també gràcies a n’en Carles Jiménez que tan bé ens has organitzar i muntat aquesta exposició.
Aprofitam l’ocasió per compartir amb la gent un parell d’idees, unes reflexions, unes preguntes que esperam que us servesquin d’alguna cosa per qui les llegeix. Diu un conegut economista, en Xavier Sala-i-Martín, que el futur de l’educació, de la formació dels joves, de les futures generacions, passa per fomentar les Arts visuals, l’Educació Artística. Per què? Fixau-vos que ho diu una persona que está formada en economia, i diu que les naves tecnologies, els ordinadors, les màquines, etc., ens poden ajudar en moltes coses de la nostra vida diària: acumular informació, cercar informació, seleccionar informació, fer càlculs matemàtics complicats, etc., però el que no podran fer mai aquestes màquines per nosaltres és desenvolupar la capacitat de CREAR, d’IMAGINAR, d’INNOVAR que tenim les persones, tots tenim un cert potencial creatiu i l’hem de poder desenvolupar. La meva pregunta és: Podria ser que aquesta capacitat de CREAR ens podría ajudar a ser persones més pacífiques, més humanes, más solidàries, més lliures, més… amoroses? Avui que el món occidental està tan enrarit, tan crispat, tan poc tranquil... necessitam tenir aquest tipus de persones més… amoroses. Per tant fomentem la capacitat de ser creatius a tots els àmbits de la cultura, del dibuix, de la pintura, de l’escultura, de la música, de la dansa, de la literatura, de l’art en general… avui ho necessitem més que mai. Amb en Marí tenim un exemple de CREADOR LLIURE, d’esperit creador, que va saber trobar en la pintura el mitjà per treure i expressar el seu món interior.
I finalmente una recomanació per quan vingueu a contemplar i a gaudir de l’exposició “Josep Marí, la pintura construïda” a l’Auditori de Ferreries: mirau cada quadre com si vosaltres en seguéssiu l’autor d’aquella obra, com us sentiríeu en veure el resultat final de l’obra, de la pintura, del quadre… segur que us sentireu contents i orgullosos d’haver estat CREADORS d’aquella obra d’art. Que xaleu molt!
Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!!