Dades personals

Menorca, Ferreries
Visc a Ferreries...

diumenge, 1 de gener del 2012

Diada

Ahir va tenir lloc la Diada de Mallorca, el 31 de desembre és el dia per commemorar (recordar) l'arribada i el començament de la tradició i la cultura catalana a la veïna illa de Mallorca. Diuen algunes fonts informatives que s'hi van arribar a aplegar unes 3000 persones, 3000 persones segons com es miri són poques, o són moltes, per un tipus de reivindicació com aquesta... per a mi són poques si tenc en compte que aquesta és una manifestació per a l'autoafirmació del poble mallorquí amb arrels catalanes, vull dir que hi haurien de participar totes i tots els mallorquins que s'hi senten de veritat mallorquins i mallorquines en aquesta diada reivindicativa... ah! però quan xerram de "sentir-se part de..." o de sentiments patriotes és realment ben complicada la cosa. El que és cert és que la sensació que té la majoria de la societat mallorquina sobre aquest acte reivindicatiu és que això és cosa de 4 radicals extremistes intolerants antidemocràtics traïdors de la pàtria mallorquina (així, sense comes) que no es mereixen cap tipus de consideració ni respecte (que com podeu suposar i imaginar "algú" els hi ho ha "venut" així). Fixau-vos que ser defensor de la terra i de les arrels catalanes d'aquest país és ser etiquetat de radical i d'extremista... compte tu! jo radical i extremista! Bé,  però el que no vull deixar de ser és utòpic en això del nostres estimats Països Catalans, amb esperit democràtic i reivindicatiu... l'altre dia vaig tenir una pujada d'optimisme en aquest sentit quan vaig veure la pel-lícula del cardenal Tarancón, autoritat eclessial en els darrers moments del franquisme, i que va treballar moltíssim perquè s'instaurés  la democràcia a l'estat espanyol quan ho tenia tot en contra: l'exèrcit, les autoritats franquistes del moment, les autoritats eclesials, etc, per dur endavant tan alt propòsit... sort va tenir del suport del rei d'Espanya i del Papa.  Vaig pensar que si allò havia estat possible això nostre dels Països Catalans també podria ser una realitat... si ho sabem defensar bé...si ho sabem explicar bé...potser seria bo que aquesta causa nostra d'aquesta utopia de la independència segués més simpàtica davant els ulls de la gent...
Bono, però, a veure quan serà que a Menorca comencem a fer la nostra diada reivindicativa, com a Mallorca, del nostre poble menorquí-català... potser seria hora que el 17 de gener, diada del poble de Menorca, faguéssim alguna cosa més que torrades i ballades populars, que no ho trobau?.
Bon any 2012 a tothom!

5 comentaris:

  1. 3000 persones segons l'organització, aixó es res si contam que a Mallorca viven quasi 900.000 persones.

    I donant per supossat que ningú de Cataluña o Valencia hagui vingut.

    Mallorca i ses illes criden "Viva España".

    Mala sort, pero es Mallorquins Espanyols, hem guanyat sa partida a ses illes :D

    ResponElimina
  2. Molt bon blog. Això si, es veu que a la gent mallorquina o de les illes els hi agrada deixar de xerrar la seva llengua, i s'estima més xerrar una altra llengua que no és seva. El que manca, és tractar d'educar la gent de les illes, tot i que el poder no ens hi ajudarà. Una vegada solucionat això tendrem molt a favor.
    I molts d'ànims si els nostres germans menorquins també vos moveu. I defensau allò que és vostre.
    No ens fareu callar, malgrat ens segueu la vida

    ResponElimina
  3. 3000 persones són poques, però veurem que, amb els anys, s'anirà a més. A Menorca ho tenim més complicat, a Mallorca no tenen por de treure les estelades, a Menorca és diferent... Fins i tot n'hi ha que s'estimen més no xerrar de Països Catalans... //*//

    ResponElimina
  4. Aquesta és la meva esperança... que la cosa anirá a més...segur.

    ResponElimina
  5. Voldria desmentir l'idea del primer comentari de que els " Mallorquins Espanyols " han guanyat. Primer de tot per que sa lluita no ha acabat i segon perque mentres hi hagi terra per defensar i persones que la defensin no s'haura acabat.

    A més com va dir Plutarc " Un tropa de cèrvols dirigides per un lleó es més forta que una tropa de lleons dirigida per un cèrvol "; vull dir que si els mallorquins juntament amb els seus germans menorquins, evisissencs i formenterencs es sumen a la lluita per la independència i estan ben organitzats i liderats ho aconseguiran.

    La meva opinió sobre el nombre de manifestants (molt variat segons la font i els interessos) és que més val que hi hagi un miler o dos de persones que surtin a defensar la seva llengua, la seva cultura i a reclamar que som una nació que n'hi hagi milers i milers teòricament independentistes que no ho facin per peressa o fred.

    Un salut des de Mallorca!

    Biel.

    PD: Hi ha qualcú registrat al racó ?

    ResponElimina

Gràcies!!