Dades personals

Menorca, Ferreries
Visc a Ferreries...

dissabte, 4 de gener del 2014

Al pares / mares del CP Castell de Santa Àgueda

Ens trobam, una vegada més, davant la disjuntiva de què fer quan s'ens convoca a una altra protesta educativa, en forma de vaga i aturada de la jornada educativa per dia 7 de gener de 2014, just quan començam el segon trimestre d'aquest curs 2013/14. És una situació incòmoda per a tothom perquè com a mínim crea una certa tensió entre la gent que formam la comunitat educativa: pares, mares, mestres, alumnes, etc. i més quan s'ha convocat de forma tan precipitada i ràpida. No m'ha agradat mai aquest tipus de protesta però el cert és que darrerament m'hi he implicat molt i he participat a molts de dies de vaga durant el primer trimestre, per moltes raons, una de les principals és la vostra implicació en aquestes protestes, us he fet vostres els problemes que tenim darrerament amb l'educació, heu fet, hem fet un gran esforç, un gran sacrifici per fer sentir la nostra veu als qui regeixen i administren l'educació a les Illes, hem perdut temps i diners en fer-nos sentir, perqué sabem tots que així no anam bé. Per tant gràcies pares/mares per l'esforç que heu fet per entendre la situació, per les vostres protestes (sobretot la de dia 29 de setembre que va ser un èxit sense precedents a les nostres Illes), pel vostre interès, pels dies que no heu duit el vostre fill/filla amb el sacrifici que açò comporta, etc.

Tot i aquest gran esforç la Conselleria segueix sense escoltar-nos, amb astorament comprovam que passen olímpicament de mestres, pares, mares, sindicats, Universitat de les Illes Balears, estudiosos...i açò ens causa desànim, una certa frustració perquè no hem avançat en cap acord, perquè segueixen les amenaces, les sancions, perquè els problemes educatius no es resolen. És veritat que a la nostra escola la situació del ditxós TIL no és greu ni desesperant, no sabria dir per què, l'equip directiu de la nostra escola ha fet una gran feinada perquè l'impacte d'aquesta nova forma d'introduir l'anglès no segués tan impactant a la nostra escola, també gràcies a la implicació de les mestres d'anglès, supòs! així i tot jo seguesc pensant que aquesta no ha estat la millor manera d'introduir el TIL, cap mestre/a dubta de la importància de reforçar una llengua tan important com l'anglès però no d'aquesta manera.

Tot i sentir que el recurs de la protesta en forma de vaga ja no és efectiu, ja està molt desgastat, jo seguesc pensant que hem de trobar altres fórmules de protesta, és veritat que ja hem fet moltes coses: cartes, pancartes, cacerolades, marxes, concentracions, protesta a l'ajuntament... però hem de seguir protestant, amb un matís molt important: ho hem de fer junts, pares, mares i mestres, com ho vam fer la primera setmana de protesta el setembre, intentant que ens perjudiqui el més mínim possible a tots... la Conselleria juga a desgastar-nos, a enfrontar-nos, a deixar passar el temps perquè la cosa refredi, oblidant la seva responsabilitat en els temes educatius, oblidant que l'EDUCACIÓ la feim entre tots. Amb tot açò vull dir que no podem quedar de braços plegats i no fer res, ressignar-nos i pensar que amb aquesta gent no hi ha res a fer, amb tot açò vull dir que hem d'anar junts en les protestes sí però també participant del que hauria de ser l'educació dels fills/filles. En aquest sentit us convid a participar (o com a mínim fer-ne seguiment) del Pacte de l'educació que està elaborant Edu21, un pacte que es va elaborant amb la gent implicada en el món educatiu: pares, mares, alumnes, mestres, professors, pedagogs, etc. i que ha d'acabar amb un gran acord educatiu pel futur educatiu de Menorca en els propers 10 anys.

El meu missatge final: anem junts a fer feina pel bé dels alumnes, dels fills, filles de la nostra escola, anem junts a protestar, a fer-nos sentir, a queixar-nos per tot allò que no es fa bé en l'educació, comuniquem-nos, xerrem-nos, construïm junts el futur de la nostra educació.

1 comentari:

  1. Molt bé aquest escrit Bep!
    Jo he d'afegir que el TIL a la nostra escola està molt bé "enguany" gràcies a l'esforç que ha fet l'equip directiu (com has dit tu), ja que tant la cap d'estudis com la directora també són tutores, i tothom sap o es pot imaginar el que comporta dur una tutoria i al mateix temps portar la direcció d'una escola, és esgotador! I açò no pot continuar així, la conselleria hauria de proporcionar més recursos humanas pel bé de la comunitat educativa!

    ResponElimina

Gràcies!!